Zazidljiva parcela med Radovljico in Tržičem
#0678
905m2
233000

PREGLED

Prodajamo v celoti zazidljivo parcelo v velikosti 905 m2, z veliko zasebnosti in odprtim razgledom v Zadnji vasi v neposredni bližini gozdne ceste na goro Dobrča. Parcela ima že izveden vodovodni priključek na parceli, elektrika in optika pa sta v bližini. Na parceli je vpisana služnostna pravica izgradnje in uporabe dovoza po njenem zgornjem robu v korist lastnika parcel ob njeni desni strani, ki pa so vse do danes ostale opredeljene kot kmetijsko zemljišče in torej nezazidljive; v naravi predstavljajo travnik. Vse meje parcele so urejene (dokončne) in v celoti označene z mejniki ter vpisane v evidenco geodetske uprave (GURS-a).  

Zemljišče ima trikotno obliko. V naravi je parcela v koničastem spodnjem delu strma in se v svoji spodnji točki dotika regionalne ceste, v večinskem zgornjem delu pa poteka v zmernem naklonu. Ob levem delu njenega zgornjega kraka poteka lokalna cesta, vzdolž njenega desnega kraka pa teče potoček Lešanjščica, onstran katerega je prostran travnik. Parcela je ves dan obsijana s soncem in z nje se odpira osupljiv razgled na travnike in gozdove pod vasjo ter gore nad njo. 

Zadnja vas je zaselek približno na sredini poti med Radovljico in Tržičem, ki poteka skozi Begunje in ki jo domačini imenujejo »Pod gorami«. Pot vodi po pobočju Kamniško-Savinjskih Alp in z vseh vasi ob njej (Zadnja vas je dejansko »zadnja« v občini Radovljica …) je neverjeten razgled in nenavaden občutek višine. Naselje se razteza na obeh straneh poti, pri čemer hiše pod cesto večinoma naseljujejo domačini, hiše nad cesto pa priseljenci in počitnikarji. Zaradi razmeroma redkega prometa je cesta dobra izbira za kolesarje, sprehajalce in »vozičkarje«, lokacija parcele pa je tudi odlično izhodišče za gorsko kolesarjenje in pohodništvo. Kakih 300 metrov stran od parcele je izhodišče približno 5 kilometrov dolge gozdne ceste, po kateri se je mogoče peš, s kolesom ali z avtom povzpeti na Dobrčo – ali pa vsaj do Koče na Dobrči, ki je odprta vse leto od četrtka do nedelje, poleti pa vsak dan. Najbližje večje naselje Begunje je od Zadnje vasi oddaljeno le 4 km oz. 5 min vožnje. Iz Begunj vodi vzpon na veliko krajši in tudi za mlajše otroke primeren in zelo priljubljen hrib Sveti Peter. V naselju so tudi otroško igrišče, plezalni poligon, trim steza, smučišče, trgovina, vrtec in osnovna šola, do katere vozi šolski kombi. Zadnja vas se nahaja med Radovljico, ki je oddaljena 9 km in Tržičem, razdalja do katerega meri 8 km. Do Bleda je le 15 min. vožnje (12 km), do Kranja je 20 min (22 km), pot do Ljubljane pa traja cca. 40 min (50 km).      

Na parceli z določenimi omejitvami mogoča gradnja eno-, dvo- ali trostanovanjske tradicionalne prostostoječe hiše etažnosti (K) + P + (1) + M.  

Na voljo smo vam za vsa pojasnila in informacije. Zainteresiranim strankam nudimo vse razpoložljive podatke (lokacijsko informacijo, potrdilo o namenski rabi, geodetski elaborat) kakor tudi posvet z arhitektom o možni gradnji.  

Cena je 233.000,00 EUR. 

Vabljeni na ogled! 

PODROBNOSTI

Velikost
905 m2
Leto
Lokacija
Kopalnice
Spalnice
Dodatno

Stopite v stik