Parcela v Podnartu
#6493
Podnart
671m2
163000

PREGLED

Parcela pri Podnartu 

V naselju Poljšica pri Podnartu je na prodaj zazidljiva parcela velikosti 671 m2. Parcela leži ob asfaltirani javni poti in ima že izveden vodovodni priključek ter električni vod na sami parceli oz. na občinskem zemljišču, meječem na parcelo. V postopku je vpis služnosti v korist Telekoma, po kateri se bo lahko s sosednje parcele potegnil optični kabel (pod cesto je tudi že položena prazna cev, skozi katero bo lahko speljan). Vse meje so urejene (dokončne) in v celoti označene z mejniki; vpis urejenih meja v evidenco Geodetske uprave (GURS-a) je v teku. Namenska raba prostora po podatkih OPN umešča zemljišče v »površine podeželskega naselja«. Na parceli z določenimi omejitvami mogoča gradnja eno-, dvo- ali trostanovanjske tradicionalne prostostoječe hiše etažnosti (K) + P + (1) + M.  

Večina parcele je skoraj povsem ravna, njen zadnji (zožani) del pa je prepaden in delno nasut s pretežno mehkim organskim materialom ter poraščen z grmovjem in nekaj drevesi. Zaradi sence, ki jo meče sosednja hiša z okoliškim rastjem, je parcela nekoliko manj sončna, ima pa razgled na gore. Oblikuje jo posebna »dvoetažna« lega, ki omogoča ob gradnji na ravninskem delu zanimivo, nekonvencionalno ureditev dvorišča in vrta ter veliko zasebnosti ob ohranjeni odprtosti nad terenom dvignjenih robov. Na parceli stoji novejša lopa in tik ob njenem robu  spomeniško zaščiteno razpelo. 

Poljšica je vas na planoti nad Podnartom približno na sredini med Kranjem, Radovljico in Tržičem; oddaljena je 16 min (15 km) od Kranja, 14 min (14 km) od Radovljice, 15 min (14 km) od Tržiča, 31 min (43 km) od Ljubljane, 17 min (19 km) od Bleda,  42 min (45 km) od Ribčevega Laza v Bohinju in 40 min (49 km) od Kranjske gore. Vas nudi svojim prebivalcem neskončne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa (sprehodi, tek, kolesarjenje, gorništvo, plavanje, veslanje, …). V dveh kilometrih oz. 20 min hoje se nahaja slikoviti slap Šum. Poleti je mogoče kopanje v reki Savi, ki je oddaljena približno poldrugi kilometer. V bližnjem naselju Kamna Gorica je pozimi urejeno smučišče. 

Nepremičnina se prodaja prosta vseh bremen, z urejenim zemljiškoknjižnim stanjem in urejenimi posestnimi mejami. 

Na voljo smo vam za vsa pojasnila in informacije. Zainteresiranim strankam nudimo vse razpoložljive podatke (lokacijsko informacijo, potrdilo o namenski rabi, geodetski elaborat, načrt poteka telekomunikacijskega voda) kakor tudi posvet z arhitektom o možni gradnji.  

Cena je 163.000,00 EUR. 

Vabljeni na ogled! 

PODROBNOSTI

Velikost
671 m2
Leto
Lokacija
Podnart
Kopalnice
Spalnice
Dodatno

Stopite v stik