Gradnja
Kal nad Kanalom, Goriška

Tradicionalna kraška kamnita hiša
Panoramsko podstrešno okno

Veseli smo bili, da smo bili od začetka do konca vključeni v popolno opremljanje in obnovo te prekrasne stare kamnite kmetije. Navodila so vključevala preoblikovanje notranjega prostora v skladu s potrebami naše stranke in premagovanje praktičnih težav pri montaži infrastrukture in opreme za 3 nove kopalnice, shrambo in kuhinjo.

Hiša je bila urejena tako, da se v spodnjih dveh nadstropjih nahajajo spalnice, kuhinja in jedilnica, v zgornjem nadstropju na podstrešju pa je bilo preoblikovano v čudovit prostor odprtega tipa za preživljanje prostega časa, ki je dopolnjen s samostojno pečjo na drva po meri. Ostrešje je že vključevalo dve ločeni strešni okni, ki smo ju združili z velikim, središčnim oknom z dvojno zasteklitvijo. To ležeče postavljeno okno je popolnoma odprlo neverjetni razgled, ki ga ima ta nepremičnina in je resnična »mojstrovina« te čarobne nepremičnine.

Z vgrajenim prostorom za peko na žaru in pokrito senčnico na terasi smo izboljšali tudi področje za preživljanje prostega časa na prostem.
Zaradi končne obloge iz naravnega kamna in arhitekturnega dizajna je bila zunanjost te nepremičnine zelo lepa že od nekdaj, z veseljem pa lahko rečemo, da je bila ob koncu projekta notranjost predelana in je zdaj tako lepa kot zunanjost, zaradi česar je ta gorska koča res prekrasna.

Kupila sva ogrodje kmečke hiše, ki se nahaja na nadmorski višini 970 m in ima čudovit razgled, ki sega od Tržaškega zaliva do Dolomitov in slovenskih Alp. Ker živiva v Združenem kraljestvu, je projekt predelave vodil Alf. Skozi celoten projekt je bil z nama stalno v stiku tako, da sva se počutila res vključena v postopek.  Končni rezultat je fantastična hiška, v kateri uživa cela najina družina. Zelo rada bi se zahvalila Alfu in njegovi srčni ekipi!

- Gerald in Jackie Cupper, Združeno kraljestvo

Leto gradnje
Leto obnovljeno
Lokacija
Goriška
Spalnice
5