Gradnja
Hiša Bitnje

Popolnoma moderna zaključna dela.
Prostoren in udoben bivanjski prostor.

David in Michelle Hart sta kupila počitniško hišo v manjši vasi Bitnje blizu Bohinjske Bistrice. Nepremičnina je bila takrat delno zgrajena in je bila sestavljena iz nosilne konstrukcije glavne stavbe, strehe in nekaj oken.

Naročnik nas je najel, da dokončamo arhitekturni načrt, mehanske in elektroinstalacije ter oblikovanje notranjega prostora hiše. Izvedli smo obsežna dela tako v notranjosti kot na zunanjosti stavbe. Ker infrastruktura nepremičnine ni imela priključkov, smo zato morali poskrbeti, da je bilo mogoče začeti z izvedbo prve faze del. Dela v notranjosti in zunanjosti so napredovala hkrati z montažo oken in vhodnih vrat in prvim nameščanjem električnega in vodovodnega omrežja. Pod vsemi podi, obloženimi s keramičnimi ploščicami, smo namestili talno ogrevanje. Opremili smo tri kopalnice, sodobno kuhinjo pa smo opremili z granitnimi kuhinjskimi pulti. Na koncu je hiša videti zelo moderna in nudi zelo prostoren in udoben bivanjski prostor. Z velikim veseljem smo dokončano hišo predali novim lastnikom in bili zelo veseli, da smo lahko sodelovali pri njenem preoblikovanju v popolnoma funkcionalen, sodoben dom. Ta dom prav tako predstavlja novo pridobitev v našem počitniško oddajnem portfelju in se veselimo, da jo bomo v novi sezoni lahko predstavili za najem.

Hiša, ki smo jo izbrali, je bila takrat komaj kaj več kot betonska nosilna konstrukcija s streho. Alf je zbral ponudbe za vse segmente del, ki jih je bilo treba izvesti, pri čemer je vključil svojo mrežo lokalnih obrtnikov. Z realnim finančnim načrtom in načrtno dokumentacijo smo lahko nadaljevali z nalogo spremembe ogrodja v udoben sodoben dom. Ves čas postopka nas je Alf sproti obveščal o nastalih stroških in nam pošiljal fotografije izvedenih del. Stalno nam je dajal koristne nasvete v zvezi s podrobnostmi in nam pomagal pri premagovanju nepredvidenih težav. Njegovo delo je vseskozi odlikovala profesionalnost, fleksibilnost in dobri nasveti. Brez vsakršnega oklevanja bi ponovno uporabili njegove storitve in ga brez zadržkov priporočamo vsakomur, ki se želi lotiti projekta v Sloveniji, tako manjšega kot večjega. Poskrbite pa, da ga v delo vključite dovolj zgodaj!

- David in Michelle Hart, Združeno kraljestvo

Leto gradnje
Leto obnovljeno
Lokacija
Bitnje
Spalnice
5